Verzekering zonnepanelen

Heeft u een groot project of meerdere projecten waarvoor u dekking zoekt of bent u op zoek naar een verzekerde dekking van uw fabrieksgaranties, lees hieronder dan alles over het maatwerk dat wij u aanbieden. Zoekt u volledige zekerheid voor uw investering in zonnepanelen? Bent u op zoek naar solar verzekeringskennis en -oplossingen? Wilt u uw fabrieksgaranties afdekken? Lees dan snel verder.

langwerpig-construction-of-structure

Verzekering zonnepanelen tijdens de bouw

 1. Construction All Risk (CAR)

  De CAR-verzekering geeft dekking tijdens de bouw voor schade door een uitvoeringsfout, diefstal of bijvoorbeeld storm.

 2. Transport

  De transportverzekering dekt de risico’s van schade aan uw goederen tijdens het vervoer.

 3. Bedrijfsaansprakelijkheid

  De bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering (AVB) verzekert u tegen aansprakelijkheid voor schade die u of uw medewerkers per ongeluk hebben toegebracht aan anderen.

Verzekering zonnepanelen tijdens de operationele fase

 1. Zonnepanelen verzekering

  Deze verzekering beschermt u tegen schade aan uw installatie als gevolg van:

  • Van buitenkomend onheil
   Hierbij gaat het om een zogenaamde All Risk dekking. Hiermee worden (in principe) alle van buitenkomende onheilen verzekerd zoals brand, diefstal, vandalisme, hagelschade, blikseminslag, overspanning en natuurrampen. Deze verzekering dekt uw materiële schade aan uw installatie.
  • Productieverlies
   Hiermee bent u verzekert voor de financiële schade als gevolg van een materiële schade aan uw installatie door een van buitenkomend onheil.
  • Eigen gebrek
   Hiermee verzekerd u uw panelen (tot 20 jaar) en omvormers (tot 7,5 jaar) tegen verlies of schade als gevolg van eigen gebrek. Deze dekking blijft van kracht ook indien uw fabrikant failliet is gegaan. Eigen gebrek is een gebrek van de omvormer of paneel die resulteert in een disfunctioneren of schade aan het paneel of omvormer. Voorbeelden van eigen gebrek zijn delaminatie van het paneel, kortsluiting van de junction box en slecht soldeerwerk.
   Klik hier als u meer wilt lezen over onze eigen gebrek dekking.
 2. Aansprakelijkheid

  Als eigenaar bent u aansprakelijk indien er door uw installatie schade wordt veroorzaakt aan derden. Een voorbeeld hiervan is een paneel dat van uw dakinstallatie waait en op het hoofd van iemand belandt. U zult vervolgens worden aangesproken voor de door hem/haar geleden schade. Met een aansprakelijkheidsverzekering beschermt u zich tegen dit soort risico’s.

langwerpig-panelen
Performance Output

Performance Output garantieverzekering

Deze verzekering wordt aangegaan door de panelenfabrikant en biedt de fabrikant dekking tegen onverwachte hoge performance warranty claims. De verzekeraar compenseert de kosten betaald door de fabrikant aan zijn klant vanwege een gedekte garantieclaim. De verzekering accepteert geen claims van derden. Bij faillissement wordt de verzekering beëindigd.

Meer weten over de verzekering van uw zonnepanelen?
Wilt u meer weten of informatie ontvangen, neem dan contact op met ons.

Wilt u meer weten over onze verzekeringsoplossingen en wilt u kennismaken?