Zonnepanelen verzekeren

Solarif Insurance is een wereldwijd opererende verzekeringsagent, gespecialiseerd in zonnepanelen verzekeren. Zo ontwikkelt Solarif verschillende verzekeringsproducten voor de solar markt. Solarif adviseert op het gebied van schade- en aansprakelijkheidsverzekeringen, verzekeringen die u nodig heeft voor de risico’s die u zelf niet wilt of kunt lopen. Wij geven onafhankelijk assurantieadvies over constructie all risk, operationele all risk en aansprakelijkheidsverzekeringen.

Zonnepanelen verzekeren? Vraag nu eenvoudig een offerte aan!

Wilt u verzekerd zijn van een goede dekking? Vraag eenvoudig een offerte aan!

Wij bieden een zeer uitgebreide operationele all risk dekking voor uw zonnestroominstallatie!

 • Premie vanaf €250 per jaar
 • Dekking voor materiële schade en productieverlies
 • Verzekerd tegen o.a. storm, hagel, overspanning en blikseminslag
 • Volledig gedekt bij diefstal, vandalisme en brand

Garantieverzekering voor PV eigenaren

Drie producten om uw zonnepanelenproject te beschermen

Solarif Insurance biedt drie producten om uw PV investering optimaal te beschermen tegen eigen gebrek, garantieclaims of onderprestatie. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor PV eigenaren.

1. Eigen gebrek dekking

2. PV Performance Guarantee

3. PV Performance Warranty

20160927_Kie_up_04-1024x576

Verzekeringen op maat!

 

Heeft u een groot zonne-energie installatie of meerdere projecten waarvoor u dekking zoekt of bent u op zoek naar een verzekerde dekking van uw fabrieksgaranties, neem dan contact met ons op.

 • Zoekt u volledige zekerheid voor uw investering in zonnepanelen?
 • Bent u op zoek naar solar verzekeringskennis en -oplossingen?
 • Wilt u uw fabrieksgaranties afdekken?

Verzekerde garantie: Eigen Gebrek-dekking!

 

Zonne-energie is duurzaam, stil, veilig, schoon en financieel aantrekkelijk, maar het is moeilijk om met een onervaren oog de kwaliteit van het materiaal te beoordelen. Het ene zonnepaneel is het andere niet. Hoe bent u verzekerd van de werking van uw installatie in geval van een schade door eigen gebrek van uw zonnepanelen of omvormers? Eigen gebrek kan ernstige schade veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn delaminatie (het loslaten van de verschillende lagen), slechte soldeerverbindingen en kortsluiting.

Lees meer over deze dekking

De gevolgen van eigen gebrek en de voordelen van de Eigen Gebrek-dekking worden besproken.

Garantiestellingen

 

Garantiestellingen worden afgegeven door verzekeringsmaatschappijen om het financieel risico in een contract van de ene partij t.o.v. de andere partij te beschermen. Dit hangt meestal samen met de contractant die in gebreke blijft.

Er zijn vier soorten garantiestellingen:

 1. Aanbestedingsgarantie (Bid bond)
 2. Aanbetalings- en vooruitbetalingsgarantie (Payment bond)
 3. Uitvoeringsgarantie (Performance bond)
 4. Aanvullende garanties (Ancillary bonds)

Voor wie regelt Solarif verzekeringen?

Bedrijven

Heeft u binnen uw bedrijf geïnvesteerd in zonnepanelen of bent u dit van plan? Solarif biedt u een zeer uitgebreide operationele all risk dekking met premies vanaf € 250,00 per jaar. Aanvullend kunt u Eigen Gebrek van de panelen meeverzekeren. Of het nu gaat om zonnepanelen op uw loods, veestal, kantoor of school. Wij bieden meer dan de standaarddekking binnen uw opstalverzekering.

Meer weten over onze verzekeringen?

Neem direct contact met ons op.

Commercieel onroerend goed eigenaren

Heeft u als commercieel onroerend goed eigenaar objecten met een zonnestroominstallatie of wilt u hierin gaan investeren? U kunt uw zonnepanelen bij ons verzekeren tegen alle van buitenkomende onheilen en productieverlies. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om Eigen Gebrek van de panelen mee te verzekeren. Voor grotere installaties of een portfolio van installaties maken wij graag een maatwerkofferte.

Installateurs

Voor installateurs hebben wij verschillende verzekeringsoplossingen. Te denken valt aan transport-, bouw en montageverzekering en aansprakelijkheidsverzekeringen. Indien u een opbrengstgarantie dient af te geven kunnen wij u helpen de risico’s zoveel mogelijk af te dekken.

Investeerders

Voor investeerders regelen wij alle verzekeringen die nodig zijn om de investering in PV-installaties zoveel mogelijk veilig te stellen. Hierbij kunt u denken aan een all risk zonnepanelenverzekering, dekking van eventuele productieverlies, eigen gebrek en garantie dekking en dekking voor verminderde zonopbrengst (lack of sun). Onze Eigen Gebrek in combinatie met de Operationele All Risk dekking geeft de beste opbrengstgarantie die in de zonnepanelen markt mogelijk is.

Fabrikanten

Garantieverzekeringen op projectniveau of voor de gehele productie. Ook kunnen wij uw aansprakelijkheidsverzekeringen regelen.

Meer weten over onze verzekeringen?

Download gratis onze Solarif Insurance brochure!