Solar verzekeringen

Solarif Insurance is een wereldwijd opererende verzekeringsagent, gespecialiseerd in het ontwikkelen van verzekeringsproducten voor de solar markt. Solarif adviseert op het gebied van schade- en aansprakelijkheidsverzekeringen, verzekeringen die u nodig heeft voor de risico’s die u zelf niet wilt of kunt lopen. Wij geven onafhankelijk assurantieadvies over constructie all risk, operationele all risk en aansprakelijkheidsverzekeringen.

Sluit nu eenvoudig online
uw verzekering af!

Zonnepanelen verzekeren? Verzeker direct online!

Voor zonnestroominstallaties tot € 250.000,00. Dit is een zeer uitgebreide all risk dekking!

  • Dekking voor materiële schade en productieverlies
  • Verzekerd tegen o.a. storm, hagel, overspanning en blikseminslag
  • Volledig gedekt bij diefstal, vandalisme en brand

Garantieverzekering voor PV eigenaren

Drie producten om uw PV investering te beschermen

Solarif Insurance biedt drie producten om uw PV investering optimaal te beschermen tegen eigen gebrek, garantieclaims of onderprestatie. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor PV eigenaren.

1. Eigen gebrek dekking

2. PV Performance Guarantee

3. PV Performance Warranty

20160927_Kie_up_04-1024x576

Verzekeringen op maat!

 

Heeft u een groot zonne-energie installatie of meerdere projecten waarvoor u dekking zoekt of bent u op zoek naar een verzekerde dekking van uw fabrieksgaranties, neem dan contact met ons op.

  • Zoekt u volledige zekerheid voor uw investering in zonnepanelen?
  • Bent u op zoek naar solar verzekeringskennis en -oplossingen?
  • Wilt u uw fabrieksgaranties afdekken?

Verzekerde garantie: Eigen Gebrek-dekking!

 

Zonne-energie is duurzaam, stil, veilig, schoon en financieel aantrekkelijk, maar het is moeilijk om met een onervaren oog de kwaliteit van het materiaal te beoordelen. Het ene zonnepaneel is het andere niet. Hoe bent u verzekerd van de werking van uw installatie in geval van een schade door eigen gebrek van uw zonnepanelen of omvormers? Eigen gebrek kan ernstige schade veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn delaminatie (het loslaten van de verschillende lagen), slechte soldeerverbindingen en kortsluiting.

Lees meer over deze dekking

De gevolgen van eigen gebrek en de voordelen van de Eigen Gebrek-dekking worden besproken.

Garantiestellingen

 

Garantiestellingen worden afgegeven door verzekeringsmaatschappijen om het financieel risico in een contract van de ene partij t.o.v. de andere partij te beschermen. Dit hangt meestal samen met de contractant die in gebreke blijft.

Er zijn vier soorten garantiestellingen:

  1. Aanbestedingsgarantie (Bid bond)
  2. Aanbetalings- en vooruitbetalingsgarantie (Payment bond)
  3. Uitvoeringsgarantie (Performance bond)
  4. Aanvullende garanties (Ancillary bonds)

Voor wie regelt Solarif verzekeringen?

Particulieren

Als particuliere eigenaar uw zonnepanelen verzekeren? Op onze site heeft u de mogelijkheid online een zonnepanelenverzekering af te sluiten voor uw installatie tot € 250.000,00 waarbij acceptatie, polisafgifte en betaling volledig online worden afgehandeld. Voor grotere installaties maken wij een maatwerkofferte.

Meer weten over onze verzekeringen?

Neem direct contact met ons op.

Commercieel onroerend goed eigenaren

Uw zonnepanelen tot € 250.000,00 kunt u op onze site online verzekeren tegen alle van buitenkomende onheilen en productieverlies. Voor grotere installaties of een portfolio van installaties maken wij een maatwerkofferte.

Installateurs

Voor installateurs hebben wij verschillende verzekeringsoplossingen. Te denken valt aan transport-, bouw en montageverzekering en aansprakelijkheidsverzekeringen. Indien u een opbrengstgarantie dient af te geven kunnen wij u helpen de risico’s zoveel mogelijk af te dekken.

Investeerders

Voor investeerders regelen wij alle verzekeringen die nodig zijn om de investering in PV-installaties zoveel mogelijk veilig te stellen. Hierbij kunt u denken aan een all risk zonnepanelenverzekering, dekking van eventuele productieverlies, eigen gebrek en garantie dekking en dekking voor verminderde zonopbrengst (lack of sun). Onze Eigen Gebrek in combinatie met de Operationele All Risk dekking geeft de beste opbrengstgarantie die in de zonnepanelen markt mogelijk is.

Fabrikanten

Garantieverzekeringen op projectniveau of voor de gehele productie. Ook kunnen wij uw aansprakelijkheidsverzekeringen regelen.

Meer weten over onze verzekeringen?

Download onze Solarif Insurance brochure hier.