Zonnepanelen certificeren?

Zonnepanelen certificeren creëert toegevoegde waarde voor uw klanten. Maak solarprojecten financierbaar!

Kwaliteit door zonnepanelen certificeren

Investeren in PV-projecten kan lucratief zijn. Niettemin is de hoogte van het rendement van veel factoren afhankelijk.

Investeerders hechten daarom aan goede afspraken met leveranciers / fabrikanten van essentiële materialen, zoals panelen, omvormers en montagesystemen. Deze dienen absoluut kwalitatief hoogwaardig te zijn. Fabrikanten begrijpen dat als geen ander en geven daarom vaak meerjarige productgaranties en/of performance output-garanties om hun klanten gerust te stellen.

Echter, de praktijk laat zien dat investeerders en financiers steeds meer zekerheid eisen met betrekking tot een goede werking van de gekozen materialen. Zonder expliciete garanties doen deze partijen eenvoudigweg niet mee.

Solar certification PV installatie zonnepanelen certificeren

Zonnepanelen certificeren geeft zekerheid & vertrouwen

Vertrouwen laat zich niet opleggen;
dat moet je verdienen

Dat begint met waar te maken wat er in productbrochures, (online) mediacampagnes en in verkoopgesprekken en offertes wordt beloofd. Omdat de meeste beloftes echter pas in de praktijk daadwerkelijk kunnen worden getoetst, is overtuiging op voorhand cruciaal.

Dat kan door middel van een onafhankelijk keurmerk op basis van periodieke kwaliteitsinspecties, wat aangeeft dat uw product is gefabriceerd conform de hoogste kwaliteitsnormen. Zonnepanelen certificeren zorgt dus niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor vertrouwen.

Afhankelijk van de wijze waarop deze kwaliteitsinspecties worden uitgevoerd, zijn er diverse mogelijkheden om fabrieksgaranties middels een verzekering af te dekken. Dit verschaft investeerders en financiers de gewenste zekerheden op basis waarvan zij de voorkeur zullen geven aan uw producten.

Solar certification

De drie disciplines

INSURANCE

Solar certification zonnepanelen certificeren PV installatie Zonnepanelen projecten

Als onafhankelijke, gespecialiseerde verzekeringsagent beschikt Solarif Insurance over wijdverbreide kennis van de verschillende internationaal verkrijgbare garantie verzekerings-producten. Solarif Insurance helpt u bij de keuze van het juiste garantie verzekeringsproduct op basis van de eisen en wensen van investeerders en financiers van specifieke PV-projecten. Pas als zij tevreden zijn, zal er geld worden vrijgemaakt om projecten te realiseren, waarna verkoopkansen daadwerkelijk kunnen worden omgezet in transacties.

GEEN GELD, GEEN PROJECT
GEEN PROJECT, GEEN VERKOOP

RISK MANAGEMENT

Solar certification

Ten behoeve van de Eigen gebrek-dekking ontwikkelde Solarif Risk Management een certificeringsprogramma voor verschillende solar producten, waarbij certificering plaatsvindt op type-niveau in een specifieke fabriek. Een bepaald producttype, geproduceerd in een bepaalde fabriek, wordt daarbij goedgekeurd op grond van de positieve uitkomst van een risico assessment. Na goedkeuring van de fabriek worden de hier gemaakte producten per type gecertificeerd.

ZONNEPANELEN CERTIFICEREN HELPT BIJ HET OPTIMALISEREN VAN UW INTERNE PROCESSEN!

MATCHMAKER

PV installatie zonnepanelen certificeren Solar certification matchmaker

Solarif Matchmaker kan u helpen als fabrikant in contact te komen met projecteigenaren die op zoek zijn naar Solarif-gecertificeerde producten. Solarif Matchmaker treedt hierbij op als een soort onroerend goed-makelaar, uitsluitend gericht op PV-projecten. Solarif Matchmaker identificeert projecten in ontwikkeling en operationele projecten. Vervolgens worden deze projecten, bij voldoende slagingskans, gematcht met investeerders aan de hand van hun investeringsprofiel, wat tijd- en geld besparend werkt voor alle betrokkenen.

NO CURE, NO PAY BASIS

MEER INFORMATIE?

Laat uw contactgegevens achter en ontvang direct onze uitgebreide brochure ‘MAAK SOLARPROJECTEN FINANCIERBAAR’.