Risk Management

Solarif Risk Management helpt het risico van operationele discontinuïteit van PV-installaties aanzienlijk te verlagen door algehele kwaliteitsverbetering als gevolg van inspecties en controles. Daarnaast facilliteert Solarif Risk Management risico-assessments van fabrikanten die Solarif-certificering wensen voor hun omvormers en panelen. Tevens worden onafhankelijke kwaliteitscontroles en -inspecties uitgevoerd om de kwaliteit van materialen en installatie te waarborgen.

Waarom Risk Management?

Solarif Risk Management helpt u om de risico’s van slechte kwaliteit van materiaal en installatie aanzienlijk te reduceren door kwaliteitscontroles en –inspecties. Tevens maakt Solarif-certificatie uw producten aantrekkelijker voor klanten.

Gecertificeerd

Tevens regelt en voert Solarif Risk Management de fabrieksinspecties uit voor omvormer- en panelenfabrikanten die Solarif-gecertificeerd wensen te worden.
Het voordeel voor fabrikanten om hun producten door Solarif te certificeren is evident.  Een Solarif-gecertificeerde paneel of omvormer is aantrekkelijker dan een vergelijkbaar product van een niet-gecertificeerde alternatieven, aangezien Solarif-gecertificeerde producten de uitgebreide Solarif kwaliteits- en risicobeoordeling positief hebben doorstaan. Hiermee worden zowel de productkwaliteit als de financiële gezondheid van de fabrikant gewaarborgd.

Eigen gebrek

De certificering geeft kopers van Solarif-gecertificeerde panelen de mogelijkheid de optionele “Eigen gebrek” dekking af te nemen in aanvulling op de operationele all risk verzekering. Hiermee verkrijgt de koper, de eigenaar van de PV-installatie, de beste zonnepanelenverzekering die momenteel in de markt verkrijgbaar is.
De bewezen kwaliteit, in combinatie met de mogelijkheid om eigen gebrek te verzekeren, resulteert voor de fabrikant in een toenemende vraag naar zijn producten.

Klik hier als u meer wilt lezen over onze eigen gebrek dekking.

zonnepanelen certificaten solarif

Meer weten?

Neem contact op met Rami Ghebrekidus

M: +31 (0)6 2114 2487
E: rami@solarif.com

Of download onze Solarif Risk Management brochure hier.

Wilt u weten welke panelen en omvormers gecertificeerd zijn?