Over Solarif

 Solarif is een onafhankelijke gespecialiseerde wereldwijde adviseur op het gebied van verzekeren van zonnepanelen, het certificeren van zonnepanelen en omvormers en bemiddeling van zonnepanelen projecten.

Solarif’s geschiedenis

In 2009 richtte Harry Wolkenfelt Solar Insurance & Finance op. Met zijn bedrijf wilde hij de risico’s van een investering in een zonnestroominstallatie zoveel mogelijk reduceren en de opbrengsten van de installatie veiligstellen om zodoende financiering van een zonnestroominstallatie eenvoudiger en makkelijker te maken.

In het begin was Solar Insurance & Finance vooral actief in België. Dat kwam doordat daar de aanschaf van zonnestroominstallaties werd gestimuleerd door groencertificaten, een specifieke subsidie.  Meerdere landen besloten subsidies te verstrekken om duurzame energie, waaronder zonnestroom, te stimuleren. Dit zorgde voor een internationale markt waardoor Solar Insurance & Finance steeds meer internationale klanten kreeg in een groeiend aantal landen. Sindsdien is Solar Insurance & Finance uitgegroeid tot een toonaangevende wereldwijde verzekeringsspecialist voor solar verzekeringen.

Sinds 2015 draagt Solar Insurance & Finance de nieuwe naam Solarif.

Solarif
Solarif Management

Het Management

Het management team van Solarif heeft zeer veel ervaring in het wereldwijd verzekeren van de zonnestroominstallaties. Het management bestaat uit Harry Wolkenfelt en Tim van de Molengraft.

Tim van de Molengraft is als bedrijfskundig econoom afgestudeerd aan de VU te Amsterdam. Inmiddels heeft Tim ruim 15 jaar ervaring opgedaan in de zakelijke financiële dienstverlening. Tim is betrokken geweest bij het digitaliseren en actualiseren van ASR’s omvangrijke pensioenportefeuille. Waarna hij de overstap heeft gemaakt naar softwareontwikkeling en bij een startup als project manager en consultant aan de slag gegaan is. In zijn huidige functie als operationeel directeur is hij eindverantwoordelijk voor alle operationele processen en tegelijkertijd commercieel eindverantwoordelijk voor de resultaten binnen de business unit Risk Management. Het snel moeten schakelen en het benutten van kansen vormen voor Tim een welkome afwisseling.
M: +31 (0)6 2114 2487
E: tim@solarif.com

Harry Wolkenfelt heeft na zijn studie Facilitair Management aan de Hogeschool Diedenoort te Wageningen vele jaren gewerkt voor de ING Bank en Van Lanschot Bankiers als beleggingsadviseur, Hoofd Beleggingen en Directeur Private Banking. In 2004 verliet Harry de bankwereld op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na verschillende interim-management functies werd hij partner bij Exté Ventures waar hij verantwoordelijk was voor een drietal start-up fondsen. In 2009 richtte Harry Solarif op en verliet hij Exté om al zijn tijd, energie en geld te stoppen in de ontwikkeling en groei van Solarif. Met een grote dosis passie, betrokkenheid, doorzettingsvermogen en kennis geeft hij leiding aan de groei van Solarif.
M: +31 (0)6 1012 5563
E: harry@solarif.com

Business Activiteiten

Solarif kent een drietal bedrijfsactiviteiten, samen vormen zij Solarif Group.

Solarif Insurance beschermt, als onafhankelijk verzekeringsagent, PV-installaties en hun opbrengsten tegen schade en verlies middels verzekeringen. Gedegen kennis van zowel de zonne-energiemarkt als verzekeringen, gecombineerd met en uitgebreid mondiaal verzekeringsnetwerk, garandeert de beste verzekeringsoplossing voor elke PV-installatie.

Solarif Risk Management begrijpt de specifieke mogelijkheden en behoeften van de PV-industrie en converteert die kennis op professionele en discrete wijze naar kansen, waardoor meerwaarde ontstaat voor projectontwikkelaars, investeerders, EPC-contractors en geldschieters.

Solarif Matchmaker bevordert de verkoop van zonnepanelen en omvormers. Producten, gecertificeerd door Solarif, staan voor kwaliteit en kunnen uitgebreider worden verzekerd, ondersteund aan de fabrieksgarantie, waarbij de garantie zelfs in geval van insolventie kan worden gewaarborgd. Dit maakt een PV-project beter financierbaar.

 

Wil je meer lezen over Solarif Group? Download dan de Solarif Group brochure hier.

zonnepanelen certificaten solarif
solar panel insurance

Werken bij Solarif?

 

Vacatures

Solarif heeft momenteel 1 openstaande vacature.

Financieel administratief medewerker M/V (16-20 uur)

Op korte termijn zijn wij op zoek naar een Financieel administratief medewerker die de financiële administratie wil ondersteunen.

Stages en afstudeeropdrachten

Ben je geïnteresseerd in een stage of zoek jij een plek voor jouw afstudeeropdracht,
stuur jouw CV met daarin jouw motivatie en een korte toelichting op naar support@solarif.com.
Vergeet niet de periode en de duur van jouw stage of opdracht te vermelden.