Kwaliteitscontrole

Door kwaliteitscontroles wordt het aantal mogelijke afwijkingen in de eindproductie tot een minimum beperkt omdat deze voortijdig uit het productieproces worden gehaald. Een intensivering van het aantal interne controles vermindert de potentiële problemen die zich tijdens de productie en verwerking kunnen voordoen.

De interne kwaliteitsinspectie bestaat uit het controleren en testen van willekeurig geselecteerde zonnepanelen. De volgende controles worden uitgevoerd:

  • Grondstoffengebruik en de verplaatsing van grondstoffen en materialen uit de voorraad.
  • Gedegen kwalificatie van de uitvoerende medewerkers van de fabriek.
  • Controle op de locatie.
  • Controle op het kwaliteitssysteem.
  • Controle of aan de productvereisten is voldaan.

Solarif Risk Management voert inspecties en kwaliteitscontroles uit in de werkplaats van de fabrikant op het moment dat de goederen van de klant geproduceerd worden. De kwaliteitscontrole bestaat uit de volgende stappen:

IQC | Incoming Quality Control

Icoon_Incoming quality control

De  IQC is de eerste stap en bestaat uit een grondstoffenkwaliteitscontrole. De controle wordt uitgevoerd op monsters van de primair gebruikte grondstoffen en componenten zoals cellen, interconnectoren en aansluitdozen. Ook de verplaatsing van grondstoffen en materialen uit de voorraad horen binnen deze controle.

IPQC | In-Process Quality Control

Icoon_in-process quality control

De IPQC is een kwaliteitscontrole die plaats vindt tijdens de productie. De controle wordt uitgevoerd op halffabrikaten zonnepanelen, tot aan het uitharden. De controle omvat onder meer een visuele inspectie en een EL-scan.

FQC | Final Quality Control

Icoon_final quality control

De FQC is een kwaliteitscontrole op het eindproduct, uitgevoerd nadat de zonnepanelen zijn uitgehard. De controle bestaat uit een visuele inspectie, EL-scan, I-V-meting, weerstandstest en isolatietest.

OQC | Outgoing Quality Control

Icoon_Outgoing quality control

De OQC betreft de kwaliteitscontrole van het geleverde product, zodra deze zijn verpakt. De controle wordt uitgevoerd aan de hand van een AQL (acceptable quality limit). De gehele goederenstroom wordt gecontroleerd vanaf het moment dat de panelen de fabriek verlaten.

NEEM CONTACT OP

VOOR MEER INFORMATIE