Garantieverzekering voor PV eigenaren

Drie producten om uw PV investering te beschermen

Solarif Insurance biedt drie producten om uw PV investering  optimaal te beschermen tegen eigen gebrek, garantieclaims of onderprestatie. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor PV eigenaren.

Eigen gebrek

Optimale bescherming van uw investering

Zonne-energie is duurzaam, veilig, schoon en financieel aantrekkelijk, maar het is moeilijk om met een onervaren oog de kwaliteit van het materiaal te beoordelen. Het ene zonnepaneel is het andere niet. Bent u verzekerd van de werking van uw installatie in geval van schade door eigen gebrek van uw zonnepanelen of omvormers?

Onze eigen gebrek dekking voor zonnepanelen en omvormers beschermt uw investering op de best mogelijke manier, ook als de fabrikant failliet is gegaan.

Bij een gedekte garantieclaim ontvangt u van uw fabrikant een nieuwe paneel of omvormer, echter u ontvangt geen vergoeding voor de gevolgschade zoals de kosten van arbeid, transport en productieverlies. Onze eigen gebrek dekking voorkomt dit.

PV Performance guarantee

Garandeer de verwachte opbrengst van een PV solar project

De opbrengst van een project is onder andere afhankelijk van de zonnestraling en individuele risico’s die de prestatie van het systeem kunnen beïnvloeden. Als een van de genoemde gevaren zorgt voor daling van het werkelijke rendement tot onder het verzekerde niveau, zal deze verzekering dergelijke verliezen compenseren.

 

Een aantal voordelen van de PV Performance guarantee zijn:

  • Garandeert MWh op energieproductie;
  • Onderschreven op een enkel project of portfolio van projecten;
  • Flexibele structuur in termen van eigen risico en limieten;
  • Niet-opzegbare polis met A-rated verzekeraar.

PV Performance warranty

Een innovatieve oplossing voor investeerders en fabrikanten

Fabrikanten
Onze PV Corporate Cover ondersteunt op de lange termijn paneelfabrikanten in het waarborgen van de door hen afgegeven vermogensgaranties. Hierdoor krijgt u als fabrikant de liquiditeit die nodig is om om te gaan met onverwacht hoge claims van performance warranties – voor periodes tot 25 jaar. Uw garanties zijn hierdoor geloofwaardig, uw balans is beschermd.

Investeerders
De PV Performance warranty verzekering beschermt investeerders in solar parken tegen het faillissement van module fabrikanten. Verzekerde risico’s zijn: gebrekkige productie, materiële gebreken, materiaalveroudering.

stamp certified_Tekengebied 1

Koop Solarif-gecertificeerde panelen of omvormers en profiteer van 3 aantrekkelijke producten die de beste bescherming voor uw PV investment bieden. 

maak contact met solarif

Onderstaande knop brengt je naar de contactpagina